SUA. După germani și britanici, americanii se îngrămădesc să facă doza a treia de vaccin înainte de Crăciun, de teama Omicron.

Potrivit Financial Times, centrele de vaccinare din marile orașe ale SUA înregistrează niveluri record de programări, iar în unele zone toate locurile sunt deja rezervate pentru următoarele două săptămâni. Eric Topol, directorul Scripps Research Translational Institute (un ONG din domeniul medical) a explicat că autoritățile americane nu au capacitatea de a livra rapid vaccinuri în toată țara și se bazează foarte mult pe programările făcute în lanțurile de farmacii. “Acesta este doar unul dintre motivele pentru care suntem foarte puțin pregătiți pentru Omicron”, a mai spus expertul.

Președintele Joe Biden și doctorul Anthony Fauci i-au îndemnat pe americani să-și facă doza booster pentru a avea un număr suplimentar de anticorpi atunci când varianta Omicron se va răspâni la nivel mondial.

În SUA, doar 30% din totalul persoanelor de peste 18 ani au primit până acum a treia doză, față de 43% în Marea Britanie. Germania a înregistrat ieri un record de 1,3 milioane de persoane vaccinate cu doza booster, dar procentul adulților care au primit această a treia doză este abia la 27%.

În România s-au vaccinat până acum cu doza a III-a 1,8 milioane de persoane, adică aproximativ 10% din populația adultă.

Sursa: FT

Folosim cookies