După colectarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă, polițiștii au stabilit că doi copii au fugit din parcarea blocului care a luat foc, puțin înainte de producerea unei explozii, de la care a și pornit incendiul ce a cuprins apoi toate mașinile din garajul subteran (37) și parterul imobilului. Cei doi copii au fost identificați foarte repede.

“În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 2 minori, de 13 şi 15 ani, au fost identificaţi şi conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri. În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului”, se arată în comunicatul IPJ Constanța, transmis de Agerpres.

Știrea în forma inițială

Potrivit ISU, focul a izbucnit după miezul nopții, de la două mașini din parcarea subterană a imobilului, dar s-a extins rapid. La ora 2 a fost activat Planul Roșu, fiind trimise numeroase autospeciale de stingere și ambulanțe.

La momentul la care parterul a fost cuprins de fum și flăcări, mai mulți locatarilor nu au mai putut ieși, așa că au fost evacuați de pompieri cu autoscara. Opt persoane, printre care și doi copii, au fost transportate la Spitalul Județean. La ora transmiterii știrii nu sunt dsponibile alte detalii despre starea victimelor.

Au fost evacuate în total 250 de persoane, din care 70 copii.

Potrivit publicației locale Focus Press, mai multe autobuze ale regiei de transport CT Bus au preluat locatarii care nu au rude sau prieteni la care să doarmă, pentru a-i transporta la Liceul Navrom.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday