Descriindu-l drept “clovn, geniu, lider, vizionar, industriaș, showman”, Revista Time a luat în calcul amploarea personalității lui Musk în influența trecerii la vehicule electrice (prin Tesla), a zborului privat în spațiu cu rachete reutilizabile (SpaceX) și până la eforturile pentru energie alternativă (SolarCity).

Însă decizia revistei a fost primită cu critici aspre în Statele Unite, unde Elon Musk este o figură controversată. Dincolo de faptul că a luat deseori în derâdere amenințarea Covid și s-a opus deschis ordinelor de carantinare, alături de Donald Trump, în ciuda numărului mare de decese provocate de pandemie, Musk este un luptător împotriva taxării marilor averi, el însuși plătind o rată reală de doar 3,2%, în ciuda creșterii fulminante a averii sale din ultimii trei ani.

Senatorul democrat Elizabeth Warren și deputatul Pramila Jayapal au postat pe Twitter ironii legate de nivelul mic al taxelor plătite de “persoana anului”, iar Robert Reich, fost secretar al Muncii în Administrația Clinton, a scris că acesta este un bun moment pentru a ne reaminti că Musk s-a opus creării de sindicate în companiile sale.

Revista Time a subliniat că recunoașterea importanței pe care Elon Musk a avut-o în anul 2021 nu este un premiu, ci mai degrabă “recunoașterea persoanei care a avut cea mai mare influență asupra evenimentelor anului, în bine sau în rău”.

Sursă alternativă: Time

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday