• În luna octombrie 2021 producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu -1,5% ca serie brută și cu -0,9% ca serie ajustată sezonier;
  • Faţă de octombrie 2020, producţia industrială a fost mai mică atât ca serie brută (-8,6%), cât și ca serie ajustată (-6,1%).
  • În primele zece luni din 2021, producţia industrială a crescut cu +8,3% ca serie brută și cu +9,1% ca serie ajustată, față de aceeași perioadă din 2020.

În același timp, Institutul Național de Statistică a calculat o scădere de -0,2% a încasărilor din industrie, în octombrie 2021, față de septembrie, în ciuda creșterilor semnificative de prețuri “la poarta fabricii”, de +6% numai în octombrie față de septembrie. Pe ultimul an, prețurile industriale au crescut cu +27%, dar încasările întreprinderilor industriale au fost în octombrie 2021 cu doar +3,4% mai mari decât în octombrie 2020.

Deși comenzile noi din industrie au crescut în octombrie cu +1,9% față de septembrie, ele rămân cu -2% sub nivelul de anul trecut.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday