Nu este prima dată când președintele rus vorbește deschis despre regretul său față de destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, pe care acum o numește ca fiind “colapsul Rusiei Istorice”. Declarațiile lui Vladimir Putin au fost făcute într-un film documentar numit “Rusia, Ultima Istorie”, difuzat duminică de televiziunea de stat. Actualul președinte, care înainte de căderea URSS a fost agent KGB în Germania de Est a mărturisit că, ulterior, după ce a demisionat din serviciul secret, s-a întors în Rusia și s-a angajat la Primăria din Sankt Petersburg, dar a fost nevoit, ca mulți alți ruși, să-și suplimenteze veniturile personale lucrând noaptea ca “bombila” (bombardier, porecla dată în Rusia taximetriștilor de ocazie). “E neplăcut să vorbesc despre asta, să fiu sincer, dar din păcate așa a fost”, și-a comentat Putin experiențele din tinerețe.

BBC remarcă faptul că declarațiile lui Putin ar putea alimenta speculații cu privire la intențiile sale de anexare a Ucrainei, mai ales că nu este prima dată nici când Putin declară că ucrainienii și rușii sunt același popor. Pe 12 iulie anul acesta, după o altă perioadă tensionată în care Rusia urmează să invadeze Ucraina, Vladimir Putin a publicat pe site-ul Kremlinului un articol de opinie în aceeași idee.

Surse alternative: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday