Președintele sud-african Cyril Ramaphosa are simptome ușoare și primește tratament la reședința prezidențială, dar și-a delegat vicepreședintelui toate atribuțiile. Ramaphosa a început să se simtă rău după ce a participat la Serviciul Memorial de Stat în onoarea fostului președinte F.W. de Klerk. “Președintele Ramaphosa spune că propria infectare ar trebui să fie un avertisment pentru toți cetățenii țării, un îndemn la vaccinare și la vigilenț. Vaccinarea rămâne cea mai bună protecție împotriva dezvoltării unei forme severe a bolii”, se arată în comunicat Președinției Africii de Sud.

Rata de vaccinare a populației este de 25% cu schema completă, la care se adaugă încă 5% din populaie vaccinată cu prima doză. La aproape o lună de la identificarea variantei Omicron, aceasta a devenit dominantă, depășind Delta, iar numărul zilnic de cazuri a sărit la 18 mii, față de o medie de doar 300 pe zi, la jumătatea lunii noiembrie. În Africa de Sud acesta este al IV-lea val epidemic, deși acum în țara respectivă este vara.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday