Comercializate în SUA sub denumirea Vuity, picăturile sunt considerate, potrivit CBS News, o adevărată revoluție în materia prezbitismului, de obicei, o afecțiune ce constă în scăderea vederii, ce apare după vârsta de 40 de ani. Medicamentul se eliberează numai pe bază de rețetă și, potrivit producătorilor, prețul din SUA pentru o rezervă de 30 de zile este de 80 de dolari.

În esență, câte o picătură pusă în fiecare ochi oferă o vedere mai clară, la 15 minute după aceea, pentru un interval cuprins între 6 și 10 ore. Potrivit sursei citate, nu toți cei 128 de milioane de americani care suferă de această afecțiune vor scăpa de ochelari. Prezbitismul (sau Hipermetropia) se manifestă prin încețoșarea vederii “de aproape”, ceea ce cauzează dificultăți și nevoia de ochelari “de citit” pe măsură ce unele persoane înaintează în vârstă. Potrivit FDA, picăturile utilizează capacitatea naturală a ochiului de a reduce dimensiunea pupilei și pentru a focusa corect modul de formare al imaginii. Compania spune că funcționează cel mai bine la persoanele cu vârste între 40 și 55 de ani, dar precizează că pot exista efecte secundare, așa cum ar fi dureri de cap și ochi roșii. Vuity nu este în niciun caz un remediu, iar producătorul avertizează împotriva utilizării picăturilor pentru condusul mașinii pe timp de noapte sau pentru activități în condiții de lumină scăzută. Picăturile sunt pentru cazuri ușoare până la intermediare și sunt mai puțin eficiente după vârsta de 65 de ani, pe măsură ce ochii îmbătrânesc.

Este primul medicament sub forma de picături pentru ochi aprobat de Autoritatea americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru tratarea vederii încețoșate legate de vârstă.

Sursa: CBS News

Foto: Dreamstime.com/ Vaclav Mach

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday