Accidentul s-a produs în provincia Chipas, aflată în sud, la granița dintre Mexic și Guatemala, iar în remorca tirului se aflau peste 100 de persoane. Potrivit oficialilor mexicani, 53 dintre ele au murit, iar alte zeci sunt rănite și au fost transportate la spitalele din zonă. Accidentul pare a fi fost provocat de o defecțiune mecanică.

Supraviețuitorii au mărturisit că cei mai mulți dintre cei aflați în tir sunt din Guatemala și din alte țări din America Centrală. Mii de migranți tranzitează în acest fel Mexicul, pentru a evita punctele de control înființate de garda națională și de agenția de imigrație a Mexicului. În toate cazurile, ei se îndreaptă spre granița cu SUA.

Administrația Biden s-a bazat mai mult pe autoritățile mexicane pentru oprirea migrației spre Statele Unite, iar în ultimele luni numărul celor reținuți în Mexic a depășit 200 de mii, un nivel record. În noiembrie, autoritățile mexicane au găsit 600 de migranți înghesuiți în două tiruri. Contrabandiştii percep peste 10 mii de dolari pentru un migrant introdus ilegal în SUA.

Sursă alternativă: Axios

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday