În total este vorba de 21 de inculpați, dar numai 16 dintre ei sunt polițiști, în vreme ce ceilalți sunt șoferi identificați care au ferit mită.

Iacob Florin-Eduard, ofițer de poliție în cadrul IPJ Botoșani, riscă o pedeapsă mai mare, pentru că în sarcina sa procurorii au reținut trei fapte de luare de mită în formă continuată, trei infracțiuni de abuz în serviciu cu primire de foloase necuvenite, favorizarea făptuitorului , fals intelectual și uz de fals, ambele în formă continuată. Ceilalți 15 sunt agenți de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani – Serviciul Rutier în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de luare de mită și/sau infracțiuni de abuz în serviciu cu primire de foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpați au primit sume de bani cuprinse între 100 de lei și 100 de euro de la 56 de conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, în schimbul neaplicării sancțiunilor prevăzute de lege.

Într-un context similar, în perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, inculpatul Iacob Florin Eduard, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, declarații de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect “punerea în circulație sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice”, deschis față de inculpatul persoană fizică, trimis în judecată sub control judiciar.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday