Ministerul Sănătății transmite o precizare cu privire la secvențierea genomică a probelor recoltate de la cele trei persoane venite din Africa de Sud cu aeronava specială Tarom:

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.

Ministerul precizează că nu este vorba de sportivul echipei de la Baia Mare ci de cele două persoane din Brașov și Vaslui, testate pozitiv după ce s-au întors din Africa de Sud alături de delegația echipei de rugby.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday