Guvernul a decis să lărgească limita de vârstă de la 40 de ani, la 18 ani, pentru persoanele eligibile pentru doza booster, dar și să o administreze în două luni tuturor celor care doresc acest lucru. Marea Britanie, în contextul în care alte opt cazuri de infectare cu Omicron au fost confirmate azi.

Premierul Boris Johnson a declarat că personalul militar va sprijini campania de vaccinare, iar alte 150 de centre de vaccinare vor fi deschise în Anglia. Spune totuși că introducerea unui nou lockdown la nivel național este puțin probabilă: “Nu excludem nicio măsură. Cred totuși că o altă carantină de tipul celei de la început este foarte departe de a fi implementată. Dar ținem totul sub control constant”.

Până marți, Marea Britanie a confirmat în total 22 de cazuri de infectare cu noua tulpină sud-africană, iar ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a declarat că transmiterea comunitară a variantei Omicron este deja probabilă. 

Este foarte probabil ca mai multe cazuri de infectare cu Omicron să fie raportate în zilele următoare, așa cum se poate observa și la alte țări din lume și, totodată, pe măsură ce depune eforturi pentru a detecta alte cazuri de infectare prin urmărirea persoanelor de contact. De asemenea, este esențial ca toate persoanele care dezvoltă simptome specifice să se autoizoleze și să facă imediat un test PCR”, a declarat șeful Agenției de Securitate Sanitară din Marea Britanie, Jenny Harries, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Sursă alternitivă: Sky News 

Foto: Dreamstime.com/ VVShots

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday