După Israel, și Japonia își închide granițele pentru toți străinii. Reuniune de urgență a miniștrilor Sănătății din G7, grupul celor mai bogate națiuni, pe tema răspândirii omicron.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a anunțat luni dimineață că va închide de marți granițele pentru toți cetățeni străini, inclusiv oameni de afceri, studenți și stagiari. “Este o măsură preventivă, de urgență, pentru a evita cel mai rău scenariu”, a declarat Kishida, precizând că interdicția va rămâne în vigoare până când se vor cunoaște mai multe detalii despre periculozitatea variantei omicron a coronavirusului, precum și a eficacității pe care actualele vaccinuri o au împotriva acesteia.

Prim-ministrul japonez a mai spus că există un caz suspect, al unui călător venit din Namibia, testat pozitiv pentru Covid, dar se așteaptă rezultatele secvențierii genetice pentru a determina dacă persoana a fost infectată cu varianta omicron. Kishida a îndemnat publicul să rămână calm, să poarte măști și să mențină distanțarea socială, subliniind că Japonia are cea mai mare rată de vaccinare (77%) dintre națiunile din G7.

De altfel, duminică seara, Marea Britanie a convocat o reuniune de urgență a grupului G7, la nivel de miniștri ai Sănătății, pentru a face schimb de informații și a planifica eventuale măsuri comune împotriva răspândirii noii tulpini a coronovarisului.

Sursă alternativă: The Guardian

Foto: Dreamstime.com/ Xzotica

Folosim cookies