Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a anunțat luni dimineață că va închide de marți granițele pentru toți cetățeni străini, inclusiv oameni de afceri, studenți și stagiari. “Este o măsură preventivă, de urgență, pentru a evita cel mai rău scenariu”, a declarat Kishida, precizând că interdicția va rămâne în vigoare până când se vor cunoaște mai multe detalii despre periculozitatea variantei omicron a coronavirusului, precum și a eficacității pe care actualele vaccinuri o au împotriva acesteia.

Prim-ministrul japonez a mai spus că există un caz suspect, al unui călător venit din Namibia, testat pozitiv pentru Covid, dar se așteaptă rezultatele secvențierii genetice pentru a determina dacă persoana a fost infectată cu varianta omicron. Kishida a îndemnat publicul să rămână calm, să poarte măști și să mențină distanțarea socială, subliniind că Japonia are cea mai mare rată de vaccinare (77%) dintre națiunile din G7.

De altfel, duminică seara, Marea Britanie a convocat o reuniune de urgență a grupului G7, la nivel de miniștri ai Sănătății, pentru a face schimb de informații și a planifica eventuale măsuri comune împotriva răspândirii noii tulpini a coronovarisului.

Sursă alternativă: The Guardian

Foto: Dreamstime.com/ Xzotica

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday