Guvernatorul statului New York-ului, Kathy Hochul, a declarat stare de urgență, cu începere de la finalul săptămânii viitoare, o procedură legală ce va permite autorităților să ia rapid anumite tipuri de decizii, în anticiparea unei creșteri a infectărilor cu tulpina Delta a coronavirusului, dar și pentru că numeroase voci spun că este imposibil ca varianta Omicron să nu fi ajuns deja în SUA, fiind o chestiune de ore până când va apărea primul caz.

În baza stării de urgență, vor putea fi făcute achiziții în procedură rapidă, va putea fi angajat personal suplimentar, capacitatea spitalelor va fi mărită și, la nevoie, departamentul local de sănătate publică va putea limita procedurile neesențiale și neurgente, pentru a face loc în spitale bolnavilor de covid.

“Vedem semnale de avertizare că urmează un vârf pandemic în această iarnă și, deși noua variantă Omicron nu a fost încă detectată în statul New York, este doar o chestiune de timp”, a spus guvernatorul Kathy Hochul.

Mai puțin de 10% dintre adulții statului New York nu au nicio doză de vaccin anti-Covid.

Sursă: NBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday