Potrivit Sky News, o a treia persoană infectată cu varianta de coronavirus omicron a fost identificată, în urma analizei unor teste de săptămâna trecută. Este vorba de un bărbat care “are legătură cu călători veniți din Africa de Sud”, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, dar a părăsit Anglia înainte de venirea rezultatelor. Secvențierea ulterioară a arătat că acesta este infectat cu omicron.

Nu se știe exact cu cine a intrat în contact, ci doar că ar fi fost în zona Westminster, în centrul Londrei. Autoritățile testează acum țintit persoanele cu care persoana respectivă ar fi putut intra în contact, în condițiile în care Marea Britanie a anunțat abia aseară reintroducerea obligativitatea purtării măștii la interior, dar începând de marți.

Dr Jenny Harries, directorul executiv al Agenției de Sănătate Publică a declarat: “Este foarte probabil să găsim mai multe cazuri în zilele următoare,  pe măsură ce intensificăm urmărirea concentrată a contacților”. Ea a făcut apel la toți locuitorii insulei să se vaccineze cât mai repede, inclusiv cu doza a III-a, să poarte mască în locurile aglomerate, inclusiv transportul public și în magazine, “pentru a contribui cu toții la ruperea lanțurilor de transmitere și la încetinirea răspândirii acestei noi variante”.

Acesta este al treilea caz omicron care a fost detectat în Marea Britanie. Primele două au fost identificate în Essex (la 50 km de Londra) și în Nottingham (lângă Manchester).

Sursa: Sky News

Foto:  Dreamstime.com/ Dave Cooil

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday