Directorul medical al Moderna, Paul Burton, a declarat duminică că un nou vaccin cu o formulă adaptată pentru varianta Omicron a coronavirusului va fi gata la începutul anului viitor, dar nu este clar deocamdată dacă va fi cazul. “În următoarele două săptămâni ar trebui să știm dacă actualul vaccin mai are sau nu capacitatea de a oferi protecție, dar lucrul remarcabil la vaccinurile ARN-mesager este că ne putem mișca foarte repede”, a spus Burton la BBC.


Oficialul Moderna crede totuși că vaccinurile actuale “ar putea oferi o oarecare protecție”, mai mare sau mai mică, în funcție de timpul trecut de la ultima doză injectată. Până se vor lămuri cercetătorii, el le-a cerut tuturor să se vaccineze cât mai repede, inclusiv cu doza booster, dacă o persoană este eligibilă.

Paul Burton a povestit că firma de cercetare medicală a anulat liberele de Ziua Recunoștinței, chemând de urgență la serviziu joi dimineață sute de cercetători și angajați, pentru a începe să studieze noua variantă a virusului.

Pfizer a anunțat vineri tot un termen de două săptămâni pentru evaluarea eficienței vaccinului său actual împotriva variantei Omicron, dar a dat un termen mai precis, 100 de zile (începutul lunii martie 2022), până când va putea începe livrarea unui vaccin nou.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday