Premierul Naftali Bennett a declarat sâmbătă seara târziu că interdicția de intrare în țară va dura 14 zile, începând de la miezul nopții de duminică spre luni, și se referă la toate persoanele care nu au cetățenie sau rezidență israeliană. Oficialii speră că în această perioadă vor apărea mai multe informații despre eficiența vaccinurilor actuale împotriva variantei Omicron a coronavirusului.

“Plecăm de la ipoteza că noua tulpină este deja în aproape fiecare țară și că vaccinurile rămân eficiente, dar încă nu știm în ce măsură”, a declarat ministrul de Interne Ayelet Shaked, citat de Reuters.

Israelienii care intră în țară, inclusiv cei vaccinați, vor fi obligați să stea în carantină.

Tehnologia de localizare a telefoanelor, utilizată de serviciul de securitate internă, Shin Bet, pentru urmărirea teroriștilor va fi din nou utilizată pentru localizarea persoanelor cu care a intrat în contact o persoană infectată. Această tehnologie a mai fpst folosită în acest scop și la începutul pandemiei, dar utilizarea sa a fost limitată de Curtea Supremă a Israelului.

Israel a confirmat până acum un caz de Omicron, dar mai are alte șapte cazuri suspecte, în așteptarea confirmării medicale. Doar trei din cele șapte cazuri sunt la persoane complet vaccinate, dar între acestea sunt și persoane care nu au călătorit recent și ridică suspiciunea unei transmisii comunitare. Aproape 60% din populația țării este fie vaccinată cu a treia doză, fie nu a împlinit termenul de șase luni de la a doua doză.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday