Reducerea cu 10% a debitului folosit în rețeaua de alimentare regională a fost aprobată de comisia de specialitate, iar municipalitatea va putea apela la nevoie de rezervele de apă. Luna trecută, Gavin Newsom, guvernatorul statului California, a început demersurile necesare pentru a ajuta regiunile țării care ar putea avea dificultăți, în condiții de secetă.

London Breed, primarul orașului californian, a declarat: “În condițiile în care California încă se luptă cu seceta, iar în privința sezonului ploios se ridică incertitudini, trebuie să luăm decizii grele. An de an, locuitorii noștri au fost un exemplu în ceea ce înseamnă conservarea celei mai prețioase resurse a planetei. Am avut mereu una dintre cele mai mici rate de consum din tot statul.”, a fost îndemnul edilului pentru cei 2,7 milioane de consumatori din San Francisco și suburbiile orașului. Primarul a dat exemplul unor activități cotidiene, care contribuie la un comportament responsabil, cum ar fi repararea conductelor și robinetelor care curg sau rărirea irigațiilor.

Potrivit statisticilor Biroului Guvernatorului, statul se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimii două sute de ani. În observațiile instituției, au fost măsurate volumul precipitațiilor și temperaturile înregistrate anual. California s-a confruntat cu unele dintre cele mai violente incendii de vegetație, pe fondul încălzirii globale.

Un raport al Departamentului de stat pentru Resursele de Apă a arătat că sezonul octombrie 2020 – septembrie 2021 a fost al doilea cel mai uscat de când se fac măsurătorile, primul fiind sezonul încheiat în 1924.

Surse alternative: CNN, Comunicatul Primăriei San Francisco.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday