Într-o plângere depusă la tribunalul federal din California, Pfizer a declarat că Chun Xiao Li, directoare asociată pentru statistică cu origini chineze, și-a încălcat acordul de confidențialitate înainte de a demisiona, “probabil pentru a lucra la Xencor”, o companie tot californiană care lucrează în domeniul cercetărilor pentru cancer.

Fosta angajată, susține Pfizer, ar fi încărcat peste 12 mii de fișiere într-un drive personal de pe laptopul pus la dispoziție de companie. Printre materialele presupuse a fi fost furate se numără și un caiet de studii care conține evaluări interne, din 24 septembrie 2021, privind vaccinul ARN-mesager dezvoltat cu BioNTech, dar și prezentări legate la anticorpii împotriva cancerului. Anterior, au existat numeroase speculații privind cercetările NioNTech pentru un vaccin, bazat tot pe tehnologia ARN-mesager, împotriva cancerului.

Ulterior plângerii, un judecătorul districtual a emis un ordin de blocare ce interzice fostei angajate a Pfizer să folosească secretele comerciale ale companiei și a permis avocaților Pfizer să examineze conturile și dispozitivele pe care Chun Xiao Li ar fi stocat documentele.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday