Numărul deceselor Covid în Europa ar putea depăși 2,2 milioane până în martie, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Numărul zilnic de decese a crescut la aproape 4.200, dublu față de sfârșitul lunii septembrie. Decesele raportate de Covid au depășit deja 1,5 milioane pentru cele 53 de țări din regiune, iar OMS spune că acum coronavirusul este cauza numărul unu de deces în Europa și Asia Centrală.

OMS avertizează că se așteaptă să existe “stres ridicat sau extrem pe spitale din 25 de țări și stres ridicat sau extrem în unitățile de terapie intensivă (ATI) în 49 din 53 de țări, până în martie 2022”.

Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat că trebuie accelerată vaccinarea cu primele două doze și cu doza booster acolo unde este oferită. Insistă însă pe faptul că vaccinurile singure nu vor elimina pandemia fără purtarea măștii, spălatul pe mâini, ventilarea spațiilor interioare, păstrarea distanței fizice și alte măsuri de igienă care trebuie să devină parte din rutina zilnică a oamenilor.

OMS mai spune că alături de rata redusă de vaccinare, un rol în determinarea ratei ridicate de infectare în acest val epidemic l-a jucat și “modul în care unele guverne le-au indicat oamenilor că pandemia nu mai reprezintă o amenințare de urgență” și au relaxat restricțiile.

Sursa: OMS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday