Totuși, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a activat Planul Roșu de intervenție, iar la fața locului au fost trimiși 48 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil, 7 echipaje SMURD și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

Ajunși la Gătaia, pompierii au constatat că incendiul nu se mai manifesta cu flacără deschisă, erau doar degajări de fum. Din pavilion au fost evacuate 41 de persoane, pacienți și personal medical. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. A ars doar o saltea dintr-un salon izolator, incendiată de pacientul care ocupa salonul respectiv. ISU Timiș precizează că nu există persoane intoxicate sau rănite.

Un incident similar a avut loc la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia în urmă cu doar 10 luni, iar în 2017 un incendiu violent a distrus complet acoperișul acestei instituții.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday