SUA. Serverele de email ale FBI au fost compromise sâmbătă dimineața. Biroul recunoaște că autori neidentificați au trimis emailuri “de la FBI”, iar circa 100 de mii de firme au primit astfel false alerte că sistemele lor au fost penetrate.

E-mailurile false păreau să provină de la o adresă de e-mail legitimă a FBI cu terminația @ic.fbi.gov. Agenția a descris situația ca fiind “în curs de desfășurare”, dar a precizat că serverele afectate “au fost scoase rapid offline” după descoperirea problemei.

În comunicatul prin care recunoaște că hackerii i-au compromis serverele de e-mail, FBI spune că firmele au primit mesaje nesolicitate (spam), dar nu se pomenește nimic de scopul acestora, sau dacă aveau atașate și linkuri pentru descărcarea de date sau le solicitau direct (phishing).

Potrivit NBC News, circa 100 de mii de firme au primit un mesaj ce părea autorizat de FBI prin care erau avertizate că asupra lor se desfășoară un atac cibernetic. FBI și Departamentul de Securitate Internă chiar trimit în mod obișnuit astfel de e-mailuri companiilor, avertizându-le atunci când sunt expuse unor amenințări cibernetice.

Atât FBI, cât și Agenția de Securitate Cibernetică și Infrastructură din Departamentul pentru Securitate Internă sunt la curent cu incidentul, se arată în comunicatul FBI.

Sursa: NBC News

Foto: Dreamstime.com/ Oleg Kachura 

Folosim cookies