Potrivit unei analize CBS News, mii de elevi din SUA nu mai pot merge la școală din cauza lipsei de cadre didactice. Școlile publice se confruntă de ani de zile cu o lipsă de profesori, dar pandemia a acutizat problema. Stresul predării în timpul pandemiei i-a determinat pe mulți să plece din această profesie, fie prin demisie, fie prin pensionare.

După plecarea a 30 de mii de profesori numai în septembrie, potrivit Departamentului Muncii, școlile inventează numeroase zile libere invocând creșterea numărului de cazuri Covid sau pur și simplu epuizarea, după un an și jumătate de pandemie, sau trec online.

Trei școli publice din Denver, Colorado au trecut online numai în ultima săptămână, invocând lipsa cadrelor didactice, iar în trei districte din zona metropolitană cursurile au fost complet anulate ieri, deoarece nu au reușit să găsească destui profesori suplinitori. În Pennsylvania, în Michigan și în Boston, câteva mii de elevi învață de acasă, din cauza creșterii numărului cazurilor de Covid, iar în statul Washington, mai multe școli s-au închis pur și simplu vineri, după ce peste 600 de profesori din școlile publice au cerut un înlocuitor pentru ziua respectivă.

Într-un efort de a evita epuizarea, un district școlar din Lansing, Michigan, le oferă celor aproximativ 400 de profesori și personal auxiliar două zile libere în plus pe 22 și 23 noiembrie, în timpul Săptămânii Zilei Recunoștinței.

Districtele școlare din San Diego au vrut să le ofere elevilor o zi liberă vineri, din lipsă de profesori, dar au revenit asupra deciziei, după ce părinții au protestat, dar la Chicago școlile publice s-au închis vineri, pentru a le oferi elevilor posibilitatea să se vaccineze.

CBS mai observă că școlile se confruntă nu numai cu o criză de cadre didactice dar și cu lipsa asistentelor medicale, a șoferilor pentru autobuzele școlare, dar și cu dificultăți în asigurarea meselor calde la școală, din cauza deficiențelor de aprovizionare.

Sursa: CBS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday