Testarea gratuită anti-Covid a fost introdusă în Germania în martie, însă în urmă cu o lună, autoritățile au decis să stopeze programul. Acum, acestea au revenit asupra deciziei, din cauza faptului că Germania se confruntă cu înmulțirea infectărilor. Vineri, țara a înregistrat a cincea zi la rând cu record de cazuri noi.

Conform institutului Robert Koch, săptămâna trecută 263,7 persoane dintr-o sută de mii s-au infectat cu coronavirus. Confruntat cu creșterea numărului de cazuri, ministrul german al Sănătății a declarat că susține introducerea unor măsuri mai severe. De exemplu, o astfel de măsură ar fi ca persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală să prezinte un test negativ pentru a putea participa la evenimente publice, la fel ca cele nevaccinate: ”Trebuie să facem tot ce este posibil pentru a stopa acest moment”, a afirmat Spahn

În același timp, șeful institutului Robert Koch a declarat că el a fost, în general, împotriva organizării de evenimente de amploare, mai ales în perspectiva sărbătorilor de iarnă, și a avertizat că situația din prezent este una gravă: ”Cel puțin 90% dintre oamenii din Germania trebuie să aibă imunitate împotriva Covid. Altfel nu putem controla virusul”, a spus Wieler la o conferință de presă de la Berlin.

Conform unui sondaj de opinie, introducerea de noi măsuri restrictive pentru a combate un eventual nou val pandemic este susținută de jumătate dintre germani, de două ori mai mulți decât în urmă cu două săptămâni. Atunci, doar 32% dintre respondenți erau mulțumiți cu actualele măsuri antiepidemice.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday