În ultima săptămână, numărul cazurilor zilnice de Covid a crescut cu 60%, la 15 mii raportate duminică. Deși se află în mijlocul unor negocieri compleze SPD, Verzii și Partidul Liber Democrat (FDP) au prioritizat un plan de măsuri ce ar urma să fie rapid votat în Bundestag, pentru a fi implementat imediat. Din draftul acestuia, potrivit Deutsche Welle, a fost eliminată vaccinarea obligatorie a tuturor adulților, deși un sondaj realizat săptămâna trecută arăta că măsura ar fi avut aprobarea a 57% dintre cetățenii germani.

Planurile aflate în discuție includ:

  • Reintroducerea testării gratuite. Măsura a fost în vigoare cea mai mare parte a anului, statul plătind contractori privați pentru a efectua teste, dar a fost abrogată la începutul lunii octombrie;
  • Testarea zilnică obligatorie pentru angajații și vizitatorii caselor de îngrijire a bătrânilor, indiferent dacă au fost sau nu vaccinați;
  • Reintroducerea finanțării de stat pentru spitalele care păstrează locuri de ATI pentru pacienții Covid
  • Medicii vor trimite în mod obligatoriu tuturor pacienților vârstnici o scrisoare prin care le recomandă să facă doza a III-a de vaccin anti-Covid.
  • Concediu medical legal pentru toți angajații ai căror copii se infectează, pentru a sta cu aceștia în carantină

Deși politicienii sunt în general de acord că vaccinarea obligatorie ar fi o măsură constituțională, guvernul Merkel, încă în funcție până la formarea noului guvern condus de social-democrați, a respins până acum inclusiv varianta de obligativitate pentru angajații din domeniul sănătății.

Deutsche Welle anticipează că noua lege va fi votată de parlament până joi, săptămâna aceasta.

Sursa: DW

Foto: Dreamstime/ Typhoonski

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday