Experții din cadrul companiei de securitate cibernetică Palo Alto Networks, alături de NSA, spun că acest grup neidentificat de hackeri încearcă să obțină informații cheie de la organizațiile americane din domenii precum apărare, energie, tehnologie sau chiar sănătate. 

Ryan Olson, directorul companiei din domeniul securității cibernetice, a declarat pentru CNN că grupul de hackeri a reușit deja să fure mai multe parole de la unele organizații și ar putea intercepta informații importante transmise prin e-mail sau stocate în sistemele calculatoarelor. Firmelor care folosesc softul Zoho (pentru managementul parolelor) li se cere să facă urgent update și să caute activ urme de penetrare a sistemelor informatice.

Agenția pentru securitate cibernetică (CISA) și FBI au avertizat public în luna septembrie că hackerii se folosesc de vulnerabilitățile din acest software și au recomandat organizațiilor să-și actualizeze sistemele, dar o lună mai târziu, hackerii au reușit să scaneze deja peste 370 de computere care rulau software-ul respectiv, doar în SUA. 

Olson a precizat că un număr din ce în ce mai mare de companii vor fi în viitor victimele grupului. Deși identitatea organizației de hackeri nu este încă cunoscută, directorul Palo Alto Networks spune că tacticile și uneltele folosite de aceștia sunt identice cu cele folosite de un grup chinez de hackeri, documentat anterior. 

Sursa: CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday