Noua tulpină nu are un nume oficial, dar este cunoscută ca Subvarianta AY.4.2. Aceasta este responsabilă pentru 12% din cazurile de infectare cu Delta identificate în Marea Britanie și a fost identificată și în opt state americane, din California sau Nevada (Coasta de Vest) și până în Rhode Island sau Florida (Coasta de Est). Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) a transmis că ea este responsabilă pentru 0,05% din cazurile identificate în ultimele săptămâni.

“În acest moment, nu știm foarte multe despre AY.4.2. În ceea ce privește riscul asupra sănătății publice, tulpina are o prevalență foarte mică în numărul cazurilor noi. Nu anticipăm că va avea un impact semnificativ asupra protecției oferite de vaccinuri sau de tratamentele cu anticorpi monoclonali”, a spus dr. Summer Galloway, directorul agenției americane pentru supravegherea situației epidemiologice.

Galloway a explicat că luna trecută, laboratoarele de testare au început să cerceteze dacă AY.4.2 poate “păcăli” anticorpii obținuți din tratamente sau prin vaccinare, și se așteaptă ca primele rezultate să fie obținute peste încă o lună.

În urmă cu două săptămâni, Financial Times scria că este probabil să fie curând declarată de OMS “variantă investigată” (VUI) dar nu neapărat și “variantă îngrijorătoare” (VOC). Ceea ce se știe deocamdată sigur despre noul descendent al tulpinii Delta este că are două mutații ale proteinei Spike, cea cu ajutorul căreia virusul intră în celulele umane, dar nu este clar rolul și efectul acestor mutații. Ambele au mai fost înregistrate individual în tulpinile anterioare ale coronavirusului, dar nu în “Variante de Îngrijorare” (VOC).

Sursa: CBS 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday