Florin Cîțu, președintele PNL, a spus că programul de guvernare a fost votat în unanimitate, iar lista de miniștri cu o abținere. Urmează ca acestea să fie aprobate în Biroul Politic Naţional al PNL, iar apoi să fie depuse la Parlament.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, față de guvernul actual interimar, sunt anumite modificări:

  • Ministerul Justiției – Alina Gorghiu;
  • Ministerul Economiei – Florin Roman;
  • Ministerul Apărării – Cătălin Predoiu;
  • Ministerul Agriculturii – Mircea Fechet;
  • Ministerul Cercetării – Robert Sighiartău.

“Nu îmi depun mandatul. Cum arată cifrele, matematic, guvernul nu are șanse să treacă. Pe parcursul negocierilor, am constatat inflexibilitate în negociere. Am constatat că, probabil, nu se va ajunge la un acord pentru formarea unei majorități. Totuși, dată fiind acestă situație complicată, am hotărât să merg cu programul de guvernare în parlament. De azi până miercuri mai este timp, există timp de reflecție. Nu am experiență politică, dar îmi dau seama că prin votarea acestui guvern se poate câștiga timp pentru ca partidele politice să negocieze”, a declarat Nicolae Ciucă.

“Ne uităm la coaliția pe care o avem, numărul de voturi ar fi mai mare de 234. Veți vedea că acest guvern va trece, va avea susținere, pentru că va avea un program de guvernare cu soluții. Față de Dacian Cioloș, avem o coaliție cu UDMR și suntem susținuți de minorități. Nu suntem un guvern monocolor”, susține Florin Cîțu, după ce Kelemen Hunor (UDMR) a spus anterior că nu crede că vor fi întrunite aceste voturi.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday