Președintele francez a condamnat lovitura de stat militară din Sudan și a cerut eliberarea de urgență a prim-ministrului civil al țării, dar și a celorlalți miniștri arestați luni dimineață.

Mai multe surse au raportat o întrerupere a serviciilor de internet în capitala Khartoum, ceea ce face dificil accesul la informații privind desfășurarea evenimentelor.

Principalul grup politic democratic din Sudan a cerut oamenilor să iasă în stradă pentru a contracara ceea ce numește a fi “o lovitură de stat, în desfășurare”. Ieri, în capitala Khartoum s-au desfășurat demonstrații în favoarea unei intervenții militare împotriva guvernului.

Luna trecută, o altă tentativă militară de lovitură de stat a eșuat. Viața politică din Sudan este tensionată încă din aprilie 2019, când fostul lider, Omar al-Bashir (fost ofițer, a cucerit el însuși puterea, în 1989, în urma unei lovituri de stat) a fost răsturnat de un puci militar.

Surse alternative: Reuters, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday