Condus de Imperial College London, studiul a fost desfășurat între 9 și 27 septembrie, datele fiind culese la o săptămână după deschiderea școlilor. El arată că, deși răspândirea Covid în rândul copiilor a crescut în mod evident în septembrie, în rândul adulților s-a înregistrat o scădere a răspândirii virusului, grație ratelor mari de vaccinare din Anglia.

În Marea Britanie numărul cazurilor de infectare este în prezent mult mai mare decât în ​​alte țări din vestul Europei, cu peste 30 de mii de cazuri noi raportate în fiecare zi din octombrie, dar nivelul general a rămas sub cel din vară, de după finala Campionatului European.

Studiul a constatat că prevalența Covid la categoria de vârstă 13-17 ani a fost de 2,55% în perioada 9-27 septembrie, și de 2,32% la categoria de vârstă între 5 și 12 ani. În acest timp, procentul adulților infectați a scăzut sub 1%. Anglia a început vaccinarea adolescenților de peste 12 ani abia în septembrie, impactul acestui proces asupra răspândirii virusului fiind nesemnificativ.

Epidemiologii au avertizat în repetate rânduri că vaccinarea adulților protejează implicit și copiii, aprobarea unui vaccin anti-Covid pentru categoriile de vârstă 5-12 ani fiind așteptată cel mai probabil pentru finalul acestui an sau începutul anului viitor. În ciuda unui număr zilnic de infectări de 30-40 de mii (triplu față de România), la o rată de vaccinare de peste 90% din populația adultă, numărul deceselor zilnice provocare de Covid în Regatul Unit rămâne la un nivel cuprins între 100 și 200, de la jumătatea lunii iulie.

Sursă alternativă: Reuters

Foto:  Dreamstime/ Pojoslaw

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday