Potrivit presei slovace, procurorii îl investighează pe Peter Kazimir pentru luare de mită, dar acesta neagă faptele. Guvernator al Băncii Naționale a Slovaciei, el a fost până în 2019, timp de șapte ani, ministru de Finanțe.

Procurorii au aflat despre implicarea guvernatorului chiar de la fostul șef al Administrației fiscale, numit chiar de Kazimir pe funcție, și care, anchetat acum de mai multe fapte de corupție, a acceptat să colaboreze cu anchetatorii. Nu este clar când sau pentru ce i-ar fi oferit actualul guvernator suma de 50 de mii de euro, sau dacă acesta a fost un simplu curier.

Acuzațiile au fost confirmate de avocații lui Kazimir, care au precizat că acesta nu se consideră vinovat și se va apăra. Nici procuratura, nici Banca Națională, nici BCE (toți șefii băncilor centrale fac parte din consiliul guvernatorilor băncii europene), nu au comentat situația.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday