Reguli la nivelul școlilor:

  • Ministerul Educației și cel al Sănătății vor decide reguli în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată;
  • Stabilirea modalităților de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenței fizice la cursuri, a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală;
  • Utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învățători educatori.

Restricțiile epidemice, în localitățile cu incidență de peste 6 la mie, vor fi modificate astfel:

  • Desfășurarea activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.
  • Magazinele se închid la ora 22.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
  • Obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.
  • Exceptarea persoanelor vaccinate sau trecute prin boală de la interdicția de circulație în afara locuinței, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența epidemică este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

În localitățile în care incidența epidemică este mai mare de 7,5/1.000 de locuitori magazinele se închid la ora 22 pe tot parcursul săptămânii. 

HCNSU Nr 76

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday