Cu vârste de 39 și 40 de ani, cei doi monahi și-au recunoscut faptele, imediat ce au fost prinși în flagrant de polițiști. Săptămâna trecută, într-una dintre nopți au reușit să incendieze un prim pilon de telefonie mobilă, dar au fost așteptați de polițiști și prinși în flagrant în noaptea următoare, când au încercat să dea foc unui al doilea catarg 5G, într-un sat vecin.

Potrivit AFP, daunele efective făcute sunt neglijabile, nici chiar primul incendiu nereușind să distrugă echipamentele tehnice de pe stâlp. Cei doi călugări au declarat unui judecător de instrucție că au vrut “să avertizeze populația împotriva efectelor nocive ale 5G”. Mânăstirea lor aparține unei grupări catolice tradiționaliste, Societatea Sfântului Pius al X-lea, care se pronunță constant împotriva curentelor moderniste încă de la mijlocul secolului trecut. De altfel, o purtătoare de cuvânt a mânăstirii a declarat după incident pentru un ziar local că “undele sunt foarte dăunătoare pentru sănătate, iar cei doi au acționat pentru bunăstarea umanității”. Totuși, instituția nu și-a asumat gestul celor doi călugări ci a spus că el poate fi scuzat de tinerețea lor.

Operatorii de telecomunicații spun că tehnologia 5G va oferi transferuri de date (internet mobil) semnificativ mai rapid, dar acesta nu este primul incident de acest fel din Franța.

Sursă alternativă: Euronews

Foto: Dreamstime/ Espoir2004 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday