Pompierii se așteaptă ca incendiul de vegetație din Munții Sierra Nevada să atingă Parcul Național Sequoia pe finalul acestei săptămâni. Sunt două mii de arbori gigantici în acest parc, dintre care “Generalul Sherman”, cu o înălțime de 84 de metri și o circumferință la sol de 31 de metri, este considerat a fi cel mai voluminos din lume.

Deși arborii sequoia sunt adaptați să reziste la foc și, în general, sunt favorizați de acesta, decizia de a proteja Generalul Sherman și alți arbori monument a venit după ce, anul trecut, intensitatea extraordinară a incendiilor de vegetație a distrus între 7.500 și 10.600 de sequoia, potrivit Parcului Național.

Foliile din aluminiu pot rezista la căldură intensă pentru perioade scurte de timp, iar oficialii federali le folosesc deja de câțiva ani pe toată Coasta de Vest a SUA, pentru a proteja structurile sensibile la foc, așa cum a fost cazul unor case din jurul lacului Tahoe.

Seceta istorică istorică din acest an și valurile de căldură provocate de schimbările climatice au făcut ca incendiile de vegetație să nu mai poată fi oprite, de mai bine de două luni. Numai în California au ars aproape 9.195 km pătrați, o suprafață mai mare decât cea a județului Timiș.

Sursa: BBC

Foto: Dreamstime/ Boreccy

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday