Armata sud-coreeană a detectat lansarea și a declarat că o analizează cu partenerii săi americani. Premierul japonez Yoshihide Suga a condamnat cu tărie acțiunea Coreei de Nord, care pare a fi deschis un nou sezon de teste, “o amenințare la adresa păcii și securității regiunii”, a mai spus Suga.

Cu adevărat ciudat este faptul că lansarea a avut loc chiar în timpul vizitei ministrului chinez de externe, Wang Yi, la Seul pentru întâlniri și discuții pentru deblocarea discuțiilor cu nordul. China este singurul aliat al Coreei de Nord.

Luni, Coreea de Nord a declarat că a testat o nouă rachetă de croazieră (spre deosebire de cele balistice, cele de croazieră zboară dirijat), presa de stat sugerând că aceasta poate transporta focoase nucleare. O astfel de armă ar reprezenta un avans tehnologic semnificativ pentru Coreea de Nord, pentru că este mult mai greu de interceptat.

Discuțiile dintre Statele Unite și Coreea de Nord s-au oprit din 2019, când americanii au respins cererea Nordului de reducere a sancțiunilor majore în schimbul demontării unei instalații nucleare.

Sursă alternativă: CNN

Foto: Dreamstime.com/ Serhii Milekhin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday