Vicepremierul Dan Barna transmite pe Facebook practic deschiderea negocierilor pentru inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului din care el însuși face parte.

Pentru ca semnăturile să fie valide este nevoie și de un text al moțiunii, pe care deocamdată USR-PLUS nu l-a publicat. Este nevoie de un sfert din numărul total al deputaților și senatorilor. USR-PLUS are 80 și ar mai avea nevoie de cel puțin 37 de semnături ale altor parlamentari pentru a iniția o moțiune de cenzură validă.

Mesajul integral al lui Dan Barna:

“Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.
Florin Cîțu trebuie să plece.

Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic.”

Același mesaj a fost postat pe Facebook și de celălalt copreședinte al USR-PLUS, Dacian Cioloș.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday