Presa din Bihor relatează că incidentul s-a petrecut marți seara, puțin după ora 20 și, potrivit purtătorului de cuvânt al regiei locale de transport (OTL), un grup de şapte băieţi care urcaseră la staţia de pe strada Tudor Vladimirescu au fost invitați de șoferul autobuzului să coboare, pentru că nu purtau măști de protecție. “Aceştia, după ce au coborât, au aruncat cu pietre spre autobuz. Şoferul a coborât, la rândul său, să le ceară socoteală, moment în care toţi cei şapte au început să-l lovească.”

Șoferul a sunat la 112, iar un echipaj de poliție venit de urgență i-a condus pe cei șapte la sediul Poliţiei Municipiului Oradea pentru audieri, unde s-a constatat că unul dintre ei avea vârsta de 13 ani, iar ceilalți șase au 15 ani. Dacă magistrații vor considera că adolescenții au avut reprezentarea faptei lor, aceștia riscă pedepse de până la cinci ani în detenție.

În vârstă de 43 de ani, șoferul autobuzului a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Deși astfel de incidente legate de purtarea măștii, au fost relativ frecvente anul trecut în Franța (unde un șofer de autobuz a murit) și în alte țări occidentale, cel de la Oradea este primul de acest fel înregistrat în România.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday