Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea ratelor de transmitere a coronavirusului în Europa și a avertizat că “o proiecție fiabilă”, ținând cont și de creșterea numărului deceselor cu 11% din ultima săptămână, sugerează că 236 de mii de persoane vor muri până la 1 decembrie.

Până în prezent, Europa a înregistrat aproximativ 1,3 milioane de decese cauzate de coronavirus de la începutul pandemiei.

Șeful OMS Europa a explicat că există trei factori de îngrijorare: rata de transmisie a virusului din ce în ce mai ridicată, încetinirea vitezei de vaccinare și reducerea restricțiilor pe tot continentul. El a arătat că 33 din cele 53 de state membre ale OMS din Europa au avut rate de incidență mai mari de 10% în ultimele două săptămâni, în mare parte determinate de varianta Delta, extrem de contagioasă.

De asemenea, numărul persoanelor vaccinate a scăzut în Europa cu 14%, în ultimele șase săptămâni, din cauza lipsei vaccinurilor în unele țări și “din cauza lipsei acceptării vaccinurilor, în altele”.

Rata de vaccinare este mai scăzută în țările europene mai sărace.

Unele țări europene au început deja să administreze a treia doz[ de rapel persoanelor vulnerabile, luând în considerare o posibilă scădere a eficacității vaccinului, la mai mult de șase luni de la vaccinare.

Sursă altrnativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday