Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

  • Chiar zilele trecute experții au făcut publice o serie de analize din care rezultă că persoanele nevaccinate constituite majoritatea cazurilor noi de Covid și de decese. Nu există niciun dubiu că vaccinarea este principala măsură de protecție. România este într-o stare bună în ceea ce privește capacitatea asigurării vaccinării.
  • Virusul cu care ne confruntăm este departe de a fi ținut sub control. Ne aflăm în Valul 4 al pandemiei.
  • Doamna ministru al Sănătății mi-a prezentat măsurile pentru a face față situației. Aștept mai multă implicare pentru creșterea capacității de testare. Bolnavii (non covid) trebuie să primească tratamentele de care au nevoie.
  • Școala va începe pentru al doilea an consecutive sub spectrul pandemiei. Desigur, în condiții de siguranță sanitară sporită atât pentru elevi cât și pentru profesori. Rămâne o prioritate 0 obiectivul de a asigura o educație de  calitate deși criza sanitară nu s-a încheiat.
  • Școlile se vor deschide pe 13 septembrie în format fizic pentru toți preșcolarii și elevii. Câtă vreme incidența rămâne sub pragul de 6, vom avea toți copiii în sălile de clasă, dacă se depășește acest prag, toate școlile din localitatea respectivă trec în online.
  • Față de anul trecut, avem la dispoziție un instrument esențial, vaccinare anti-Covid este singura soluție eficientă pentru a crește siguranța elevilor, studenților și a cadrelor didactice.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday