Guvernul a aprobat astăzi ordonanța care reglementează vaccinarea împotriva Covid de către medicii de familie la domiciliul persoanei care solicită acest lucru, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate (în policlinici).

Potrivit actului normativ, medicii de familie vor încasa 60 de lei/inoculare pentru vaccinarea la domiciliu, față de doar 40 de lei, (cât încasau și până acum) în cazul în care persoana vine la cabinet pentru a se vaccina.

Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate în cadrul ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor tariful este de 40 de lei/inoculare.

Tarifele includ şi consultaţia medicală, precum şi raportarea şi monitorizarea eventualelor reacţii adverse postvaccinale.

“Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu. Este o măsură ce are drept scop stimularea vaccinării și protecția cu precădere a persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Cele două măsuri sunt prevăzute a fi în vigoare până la data de 31 martie 2022, termen până la care a fost prelungită și activitatea de administrare a vaccinului de către medicii de familie în cabinetele proprii pentru persoanele înscrise pe lista proprie, pentru cele care nu au un medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii.

Foto: Sofiia Shunkina/ Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday