Atacul a avut loc joi seara, înainte de ora locală 18, iar martorii spun că o persoană înarmată cu o pușcă a spart ușa unei case și a început să tragă, apoi a ieșit și a început să împuște trecători la întâmplare. Două femei, doi bărbați și un copil au murit, iar ulterior atacatorul s-a împușcat.

Petrecut într-un orășel de 230 de mii de locuitorii, evenimentul este clasificat de polițiști ca incident intern, fără legătură cu terorismul.

Spre deosebire de SUA, unde astfel de evenimente sunt relativ frecvente, în Marea Britanie regimul armelor de foc este strict reglementat, iar cei care doresc să dețină una trebuie să îndeplinească o serie de condiții menite să refuze accesul la armament letal al celor care l-ar putea folosi în scopuri infracționale. Legislația a fost înăsprită în 1996, după masacrul de la Dunblane (Scoția), când un bărbat care deținea în mod legal o armă de foc a intrat într-o școală și a deschis focul asupra copiilor și profesorilor, ucigând 16 copii și un profesor și rănind alți 15.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday