Florin Cîțu a fost întrebat la finalul ședinței de guvern despre informația apărută în spațiul public cu privire la faptul că a fost prins în SUA, în anul 2001, conducând sub influența alcoolului (Video min. 06:20). Premierul a recunoscut fapta și a precizat că a plătit la momentul respectiv “o amendă foarte mare”.

“Acum 20 de ani a fost vorba de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, una foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scurtin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL”, a precizat premierul.

Ulterior, a fost întrebat dacă el se afla la volan în momentul în care a fost oprit de polițiștii americani: “Eu am condus, a fost o greșeală. Am condus, am plătit, foarte scump. A trebuit să-mi vând și mașina și să merg pe jos un an de zile. S-a întâmplat acum 20 de ani, vă dați seama că nu este ceva cu care să te mândrești”.

Reporter: Klaus Iohannis și președintele PNL, Ludovic Orban, au fost informați despre acest incident înainte ca dumneavoastră să fiți propus, de exemplu, pentru funcția de ministru al Finanțelor?

Florin Cîțu: Este o contravenție. Am mai plătit amenzi și în România de circulație.

Potrivit informațiilor publicate de site-ul Flux24.ro, arhivele curții locale din Iowa (unde premierul și-a făcut facultatea si doctoratul) arată că pe 26 martie 2001 Florin Vasile Cîțu a fost condamnat la două zile de arest și o amendă de 1000 de dolari, pentru conducerea sub influența alcoolului, o contravenție majoră (serious misdemeanor) în SUA.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday