Fotbalistul argentinian a semnat un contract pe doi ani cu Paris Saint-Germain (PSG), cu opțiune de prelungire cu încă un an. Atacantul a părăsit săptămâna trecută FC Barcelona după o carieră de peste două decenii la clubul catalan.

PSG a dezvăluit că Messi va purta tricoul cu numărul 30, același număr pe care l-a avut atunci când a debutat profesional la Barcelona în 2004, la vârsta de 14 ani.

Messi a fost întâmpinat de sute de susținători ai PSG la aterizarea pe aeroportul Le Bourget din nordul Parisului, marți după-amiază, iar site-ul clubului PSG a publicat o declarație în care argentinianul a spus că “Sunt încântat să încep un nou capitol din carieră la Paris Saint-Germain. Totul la acest club se potrivește ambițiilor mele forbalistice. Știu cât de talentate sunt echipa și antrenorii. Sunt hotărât să ajut la construirea a ceva special pentru fanii acestui club și aștept cu nerăbdare să ies pe teren în Parc des Princes”.

Clubul parizian a postat și un clip video ce sugerează rolul central pe care Messi îl va avea în cadrul echipei.


PSG nu a anunțat detalii salariale, dar, potrivit Asociated Press, Messi va câștiga anual aproximativ 35 de milioane de euro, sumă netă, la care va ajunge doar dacă va colecta toate bonusurile de performanță. Anterior, Messi a avut la Barcelona venituri brute (inclusiv din publicitate) de 138 de milioane de euro pe an. Dezvăluirea acestor sume de către ziarul spaniol El Mundo Deportivo, în februarie anul acesta, a stârnit un mare scandal în Spania, atât Messi cât și clubul FC Barcelona dând în judecată publicația sportivă. Însă de la începutul pandemiei, clubul catalan a adunat pierderi de peste 400 de milioane de euro, iar regulile de fair-play financiar impuse de Liga spaniolă de fotbal au forțat Barcelona să își reducă cheltuielile.

La fel ca toți jucătorii importanți ai Barcelonei, Messi a fost de acord cu o reducere la jumătate a salariului său, până la 70 de milioane de euro brut (o sumă comparabilă cu cea pe care o va câștiga la PSG), dar nici așa clubul nu a reușit să se încadreze în regulie Primera División.

Deși mult redus față de veniturile pe care le-a făcut la Barcelona, salariul lui Messi la PSG va fi ceva mai mare decât al lui Neymar, care are 30 de milioane de euro pe an, net. Cei doi au o relație foarte bună, iar brazilianul a postat ieri pe Instagram un videoclip în care cei doi se îmbrățișau, pe vremea când jucau la Barcelona. “Din nou împreună” a scris Neymar sub clipul respectiv.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday