București. Grav accident de muncă pe un șantier din fața Bibliotecii Naționale. Un mal de pământ s-a prăbușit peste șase muncitori. UPDATE 4: Doi dintre aceștia au decedat, iar patru au fost transportați la spital.

Update ora 21:38:  Potrivit DSU, bilanțul final arată că șase persoane au fost surprinse de malul de pământ. Intervenția s-a încheiat.

Update ora 20:48. ”A fost găsită și ultima persoană acoperită de malul de pământ. Se lucrează pentru extragerea acesteia”, precizează ISU București. Victima a fost găsită la mai mult de patru ore de la producerea accidentului.

Update ora 18:00În urma acțiunilor de căutare a fost găsită și o persoana decedată, care a fost cuprinsă integral de pământ”, au transmis reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

Update ora 17:20 Într-o declarație pentru postul Digi 24, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov, a precizat: ”În acest moment, salvatorii intervin pentru stabilizarea malului în dreptul unui bărbat prins până la talie. Este conștient, i s-a pus un guler cervical. Totodată, a mai fost găsit unul dintre muncitorii îngropați, iar echipajul SMURD acordă primul ajutor. Prezumăm că se mai află o singură persoană dispărută, dar s-ar putea să fie mai multe”.

Update ora 16:55 Cele două persoane extrase inițial au fost transportate la spitalul Floreasca, respectiv la cel Universitar.

Acccidentul s-a produs puțin înainte de ora 16.30 (la 16.21 a fost recepționat apelul 112), pe Bulevardul Unirii.

Nu există încă informații privind circumstanțele în care s-a produs accidentul de muncă.

Potrivit ISU, din cele cinci persoane prinse sub malul de pământ, două au fost extrase și sunt conștiente.

A treia persoană este vizibilă, acoperită pe jumătate de pământ, dar este de asemenea conștientă. Celelalte două persoane nu sunt vizibile și salvatorii sapă pentru a le găsi sub pământ.

Multiple utilaje și autospeciale intervin în zonă.

Folosim cookies