Studiul sugerează că o a treia doză de vaccin (Pfizer/BioNTech) poate “crește puternic” protecția împotriva variantei Delta, semnificativ mai mult față de protecția oferită de primele două doze standard.

Datele, postate deocamdată online și care vor fi discutate într-un apel al cercetătorilor companiei, sugerează că nivelurile de anticorpi împotriva variantei Delta la persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani care primesc a treia doză de vaccin sunt mai mari de cinci ori decât după o a doua doză. În rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 65 și 85 de ani, datele Pfizer sugerează că nivelurile de anticorpi împotriva variantei Delta după administrarea unei a treia doze de vaccin sunt mai mari de 11 ori decât după a doua doză.

Cantitatea de anticorpi dezvoltați după vaccinare diferă de la individ la individ, funcție și de vârsta, dar și de perioada de timp trecută de la administrarea dozelor de vaccin.

Datele nu au fost încă revizuite sau publicate.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday