Compania a înregistrat venituri trimestriale totale în creștere cu 36%, aproape jumătate din cifra de afaceri de 81,4 miliarde de dolari fiind asigurată numai din vânzarea de telefoane.

Dar nu numai iPhone-urile s-au vândut mai bine decât anul trecut (în condițiile în care, în pandemie vânzările au explodat), Apple a înregistrat o creștere a veniturilor de două cifre pentru fiecare dintre categoriile sale de produse.

Potrivit CNN Money, este posibil ca explicația creșterii încasărilor Apple să fi fost corelată cu cererea masivă a ultimei generații – iPhone 12, introdus în toamna anului trecut și care este primul telefon 5G de la Apple.

Între timp, Microsoft și-a majorat profitul față de toamna trecută, în timp ce Google (Alphabet) consemnează o dublare față de trimestrul II din 2020.

Cei trei giganți tehnologici americani au strâns în această primăvară, în total, venituri de 189,4 miliarde de dolari și profituri de 56,8 miliarde de dolari, aproape dublu față de același trimestru din 2020.

Surse alterntive: Financial Times, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday