“Pașaportul verde (anti-Covid) este esențial dacă vrem să menținem firmele deschise”, a declarat premierul Mario Draghi, care a intenționat să îl facă obligatoriu și pe mijloacele de transport în comun, dar nu a reușit să obțină acordul tuturor membrilor cabinetului său de uniune națională. În schimb, toate partidele au fost de acord să mențină cluburile de noapte și discotecile închise, chiar și pentru cei vaccinați.

La fel ca în România, pașaportul Covid a fost introdus în Italia luna trecută, dar până acum a fost folosit doar pentru călătorii în Uniunea Europeană, pentru accesul în casele de îngrijire a bătrânilor sau la evenimentele private, așa cum ar fi nunțile și botezurile. Decizia guvernului de a-i lărgi aria de obligativitate a urmat unei mișcări similare făcute de Franța, în contextul creșterii numărului cazurilor cu varianta Delta, foarte contagioasă.

Numărul de infectări înregistrate în Italia s-a dublat în ultima săptămână, atingând joi 5.057 în 24 de ore, în condițiile în care aproximativ 48% dintre italieni sunt complet vaccinați, iar 62% au primit cel puțin o doză.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday