GETTR copiază multe dintre caracteristicile Twitter și a fost lansată de Jason Miller, consilier senior al fostului președinte american Donald Trump. S-a promovat ca fiind “o rețea socială fără prejudecăți, pentru oameni din întreaga lume”, conturile lui Donald Trump fiind suspendate de principalele platforme de socializare din lume, din cauza postărilor prin care acesta promova informații false.

La câteva ore după lansare, au apărut pe internet capturi de ecran ce par a arăta că profilurile GETTR al fostului secretar de stat Mike Pompeo, ale altor politicieni și chiar cel al fondatorului Jason Miller au fost sparte. Acesta a recunoscut faptul că un atacator a reușit “să schimbe doar câteva nume de utilizatori”, dar a precizat că problema de securitate a fost rezolvată.

În prima zi de la lansare, platforma GETTR a strâns 500 de mii de utilizatori, iar Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, a spus că GETTR va ucide Twitter. Miller a declarat că Donald Trump nu finanțează noul site de socializare și nu și-a făcut încă un cont pe aceasta, dar speră ca fostul președinte să se alăture cât mai curând.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday