Potrivit Autorității Aviației Federale (FAA) din SUA, aeronava, care decolase din Honolulu și se îndrepta spre insula Maui, a pierdut altitudine la scurt timp după plecare, a virat, a încercat să aterizeze pe aeroportul Kalaeloa, dar s-a prăbușit în mare la doar trei kilometri de acesta.

Deși incidentul a avut loc la ora 2 dimineața, cei doi piloți au reușit să îl pună aeronava în mod lin pe suprafața apei și au supraviețuit impactului, fiind recuperați ulterior de Garda de Coastă americană. Traiectoria aeronavei (Boeing 737-200, construit în 1975) a fost surprinsă de site-ul Flightradar24.

Astfel de evenimente sunt rare, cel mai cunoscut dintre toate fiind amerizarea de pe râul Hudson din New York a zborului US Airways 1549. Pe 15 ianuarie 2009, piloții Chesley Sullenberger și Jeffrey Skiles au reușit să pună pe apă un Airbus A320 după ce au intrat într-un stol de păsări și au pierdut ambele motoare. Toate cele 155 de persoane aflate la bord au fost salvate.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday