Ministrul de Interne a transmis într-o declarație de presă că la ora 15, incendiul a fost lichidat. Conform acestuia și șefului DSU Raed Arafat, bilanțul final al victimelor include o persoană decedată și patru rănite, astfel: “O persoană cu arsuri pe 45% din suprafața corpului, unul cu 25% și doi răniți ușor.”

Dintre cele rănite, două victime cu arsuri în urma exploziei vor fi transportate la Spitalul Floreasca din București: “A decolat deja elicopterul SMURD cu prima victima (cu arsuri pe 45% din suprafața corpului), urmând să fie preluată și cea de-a doua”, au anunțat autoritățile.

În total, au intervenit 110 de pompieri și paramedici, conform comandantului acțiunii. Reprezentanții rafinăriei menționează că, din primele date, este vorba despre o conductă fisurată. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Constanța, intervenția a fost una dificilă, incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă, fiind dificil de respirat din cauza noxelor.

IGSU preciza în timpul intervenției că “în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor.”

Știrea în forma inițială.


Puțin înainte de ora 12.30, turiștii de pe plajele din apropiere au început să posteze imagini cu un nor mare de fum negru și chiar o flacără în zona Rafinăriei de la Capul Midia-Năvodari.

Numeroase ambulanțe ISU/SAJ se îndreaptă spre rafinărie. ISU Constanța, confirmă existența unei victime cu arsuri de căi aeriene și pe circa 45% din suprafața corpului. Prefectul județului Constanța, în direct la Digi 24, confirmă existența unei a doua victime.

IGSU a mobilizat autospeciale de stingere din cinci județe învecinate, “pentru optimizarea acțiunilor de răspuns”. În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

Foto: Facebook Agent Green

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday